Att vandra i filmens spår

En kväll när vi satt på vårt delade lilla rum i New York och kollade filmen “Wild” så fick jag en galen idé. Tänk om vi skulle göra något liknande, galet, som att ge oss ut på en hike någonstans i USAs vildmark? Jennie blev genast på hugget, vi är lika galna båda två. Det som mest började som ett skämt blev sedan mer och mer verkligt snack. Därför började vi kolla in olika alternativ, vi är båda vana att vandra och spendera tid i vildmarken så den delen var vi inte oroliga över. Däremot hade vi aldrig gjort det under vår tid i USA så det var spännande. Tankarna fördes till paddlingarna i “River wild” men även alla möten med grizzlybjörnar i olika filmer. Vi visste ju liksom inte vad vi hade att vänta oss. Tanken var att det vi skulle uppleva är sådant vi sett i amerikanska filmer, så vi försökte leta lite efter speciella vyer.

Att vandra i filmens spår

Vattenfylld krater

Första området vi började kolla in var Crater Lake i Oregon. Området sägs vara jättevackert och huvudattraktionen är en sjö som fyller kratern på toppen av Mount Mazama. Det är en påminnelse om ett massivt vulkanutbrott som orsakade toppen att kollapsa för nästan 8000 år sedan. Pacific Crest Trail går direkt genom Crater Lake National Park och en bit ifrån huvudleden erbjuds episka vyer över vattnet. För att se dessa måste man dock ta en liten omväg från spåret – en mindre väg leder dig till kanten av kratern och ger de minnesvärda utsikterna som också visas i filmen “Wild”. I Cascade Range i norra Kalifornien finns en slående övergång från den torra Mojave-öknen till  det bergiga Cascade Range genom ett frodigt landskap som är format av vulkanaktivitet. Man kan börja följa Pacific Crest Trail när den passerar Lassen Volcanic National Park (nästan 250 kilometer nordväst om Reno, Nevada). Du får enastående utsikt över vintergröna träd som skrapar himmelen längs bergssidorna och över de kristallklara sjöarna och dess stränder. Bridge of the Gods, Oregon och Washington

Klassisk vandring

Bridge of Gods

Detta Pacific Crest Trail landmärke förbinder norra Oregon till södra Washington staten och erbjuder vandrare en väg över Columbia River. Där passerar man genom Mount Rainier National Park och North Cascades National Park innan den når Kanada. Men man behöver inte vandra hela leden  för att njuta av utsikten från Bridge of Gods, det är bara en 70 kilometer lång bilresa nordost om Portland, Oregon. Pacific Crest Trail sträcker sig över 4.200 kilometer från gränsen mellan USA och Mexiko till gränsen mellan USA och Kanada och slingrar sig genom Kalifornien, Oregon och Washington. Leden går genom 25 amerikanska nationalskogar och sju nationalparker. Längs vägen får man uppleva allt från öken till röda skogar och höga bergstoppar. I filmen”Wild” skildrar den Oscar-vinnande skådespelerskan Reese Witherspoon Strayed, en kvinna som vandrade en stor del av Pacific Crest Trail på egen hand för att återhämta sig efter hennes skilsmässa och mammans död. I en intervju om filmen sa Witherspoon: ”Jag vill att publiken ska se en del av världen som de aldrig sett på film.” Även om du tänker vandra tusentals kilometer av leden så är dessa platser värda att uppleva även på kortare vandringar.

Klassisk vandring

Grand Canyon National Park i Arizona är en av de mest klassiska vandringar i hela Nordamerika. Den 12-mils rundresa längs Bright Angel Trail ger fantastisk utsikt över kanjonen och det omgivande landskapet, vilket är bland de mest ikoniska och kända i hela världen. Vandringen kan vara en ansträngande bitvis, men det är också mycket givande.Sargent Som en av de främsta vildmarksområdena i hela östra USA är Acadia National Park i Maine en underbar flykt för många vandrare. En av de bästa vandringslederna finns där Sargent Mountain Loop, en 5,5 mil rundtur som tar besökare till toppen av berget.  Sargent Mountain är ett av de viktigaste landmärkena som finns inom parken och på toppen blir man belönad med en  enastående utsikt över Acadia-kusten, liksom över de frodiga skogarna av gran och gran nedanför.

Övertrötta men glada

Efter allt googlandet på fantastiska naturscenerier så var vi rätt trötta och galna så vi började spåra ur. Jennie sa: “Ska vi ta med oss tårgas mot björnarna?” och “hur ska det gå att inte kunna spela på Megaspel.se och Pokerstarscasino.eu, eller kolla dagliga videon från tjejen som lägger upp smink-videos på Youtube?” Jag kontrade med “eller uppdatera instagram och checka in på facebook? Hur ska vi överleva?” Lite på skoj givetvis, men utan tvekan kommer det att bli fantastiskt att få dela me oss av bilderna och videorna efteråt. Vi funderade faktiskt på att starta ett instagram-konto enbart för dessa hiker. Men först ska vi genomföra dem förstås!

.