Svenska artister utomlands

I Sverige har svenska artister varit väldigt framgångsrika i utlandet, vilket är väldigt stort och imponerande på tanke på att det endast finns en befolkning på cirka 10 miljoner människor.

Sverige har faktiskt en av världens största pop-industrier. År 2013 hamnade Sverige i första plats av alla länder i världen på att ha flest hits. Ett land som särskilt älskar Sverige när det kommer till musik är Amerika, det är även där svenska artister har flest spelningar i. Sverige är inte bara väldigt stora på att göra musiken, utan har även skrivit låtar åt välkända artister, som t.ex. Madonna, Katy Perry, Coldplay och väldigt många fler namn kan skrivas på listan. Dessa är artister som har gjort flertalet låtar som är kända genom hela världen och har otroligt mycket visningar, inte bara via youtube och andra sociala medier utan även i verkligheten så är de väldigt populära.

Swedish Music Hall of Fame

Swedish Music Hall of Fame är en samlingsplats för alla populära svenska låtar. Där kan alla svenska artister samlas och få olika priser för deras presterande beroende på hur bra folket anser deras låtar blev. Denniz Pop var en av grundarna till detta evenemang och han var även en väldigt stor musiker, det han gjorde var DJ, musikproducent och låtskrivare. Denniz Pop var en av artisterna som har gjort det möjligt att Sverige har gått så långt idag och dessvärre avled han redan vid 35 årsåldern pga magcancer.

Artister

Artister

Artister

Även idag har Sverige väldigt stora artister som har gjort stor succé i utlandet. Några kända namn är Avicii, Lykke Li, Alesso, First Aid Kit, Swedish house Mafia, Tove Lo etcetera. Avicii var en utav de största i hela världen och han kom väldigt långt genom en av sina låtar “levels”. Den blev en oerhörd stor succé och kort efter detta började han spela utomlands och blev en stor publikfavorit i hela världen men framför allt Amerika som han gjort otroligt många spelningar i. Dessvärre så var det inte ens ett år sedan Avicii, även känd som Tim Bergling begick självmord. Swedish House Mafia är en DJ-grupp som består utav tre artister, dessa tre är Axwell, Sebastian Ingrosso och Steve Angello. Deras största hit blev med låten “don´t you worry child” som släpptes 2012 och man hör fortfarande låten ständigt på radion. Det många av svenska artisterna har gemensamt är att de spelar pop och techno. Redan vid 1970-talet var vi världskända på pop med lite inslag av disco och rock. Denna svenska popgrupp som blev enormt stor är Abba. Abba har vunnit flera olika låt-tävlingar där Eurovision song contest kanske utmärker sig allra mest. Låten Abba spelade då var “Waterloo” och det är en utav världens mest kända låtar genom historien. Lykke Li är också en av de absolut stora namnen genom tiderna i Sverige och hennes riktiga namn är Timotej Zachrisson. En välkänd låt hon har gjort som många youtubers använder som intro är “I Follow Rivers”. Tove Lo är också svensk och gjort storsuccé och är en låtskrivare och sångare.

.