Svenska skådespelare i utlandet

Några utav dem alla svenska skådespelare som har jobbat/jobbar i detta yrke i utlandet är exempelvis, Joel Kinnaman, Bill Skarsgård, Alexander Skarsgård, Michael Nyqvist och Alicia Vikander.

Joel Kinnamans filmer mm

Joel Kinnaman har varit med i massa olika filmer men även tv-program. Några av dessa är just Johan Falk, Snabba cash, Altered Carbon, The Informer m.fl.

Joel Kinnamans filmer mm

Joel Kinnamans filmer mm

Joels bakgrund

Denna duktiga skådespelare föddes den 25 november 1979 i Stockholm, där han sedan skulle växa upp. Joel växte upp med sin far som var en före detta amerikansk militär, hans far deltog i Vietnamkriget. Joel blev misshandlad av hans far hemma, och det skedde ofta. När Joel gick i skolan skedde det mycket mobbning mot honom. När han var ca 16 år gammal beslöt han sig för att avbryta studierna och hoppa av skolan helt och hållet. Joel valde att gå med i halv kriminella gäng och började röka gräs. En mycket trolig anledning till att han drogs till sådana gäng var just att han blev misshandlad av sin egna far. Men lite längre fram beslöt sig Joel för att byta kompiskrets och lämnade dessa kriminella gängen. Men något som var ett stort problem var att han inte blev lämnad ifred av dessa medlemmar i gängen. Varje gång Joel såg dessa personer mitt på stan eller vart som helst egentligen var han tvungen att ta till med våld då dem gick till attack. Dessa personer gick även till attack mot Joels nya kompisar som han exempelvis bara spelade fotboll med, av ingen anledning började dem alltså slå dem. Joel lyckades komma ifrån dessa problem då hans föräldrar skickade iväg Joel till Texas för att vara en utbytesstudent. Efter att han hade varit i Texas reste han vidare till Sydostasien och var kvar där ända fram tills att hans pengar tog slut. Skådespelarkarriären startades när han kom hem till Stockholm igen. Joel och hans far fick senare i framtiden en bra relation till varandra då misshandeln hände på grund utav att hans farfar även slog Joels far när han var ett barn.

Johan Falk

Det är totalt 20 filmer som handlar om just filmen Johan Falk. Detta är en serie som producerades mellan 1999 till 2015. Denna serie handlar om en svensk polisstyrka som kallar sig för GSI. Denna polisstyrka använder sig utav infiltratörer som är exempelvis med i olika kriminella gäng. Dem som tittar på denna serie får följa med i hjärnorna på både poliserna och gängmedlemmarna, hur de sköter sina uppdrag och hur allt egentligen kan gå till.

Altered carbon

Detta är den senaste serien som Joel Kinnaman har medverkat i. I denna serie har Joel även huvudrollen vid namn Takeshi Kovacs. Denna man i serien är en soldat som blev en så kallad gerillakrigare, för att han sedan skulle kunna bli en sorts legosoldat som han kan jobba som. Denna serie finns att kolla på, på Netflix om man skulle vilja veta lite mer angående handlingen och om man helt enkelt vill se serien Altered carbon.

.