Svenska youtubers

YouTube är en plattform där användare kan titta på och ladda upp videon. Antalet användare ökar från år till år och detta resultat är otroligt högt. De mest kända kanalerna i världen prenumereras av cirka 100 miljoner människor. Sådant resultat är en dröm för vanliga TV-stationer. Innehållet på YouTube-kanalerna skiljer sig mycket. Man kan hitta allt från roliga pranks videor upp till akademiska diskussioner om mänsklig natur, universum eller fysik. Dessutom begränsar YouTube inte skaparna. Det enda undantaget är situationen där skaparen blir aggressiv, rasistisk eller på något annat sätt förolämpande för andra användare.

YouTubers som leder sina kanaler i engelska

Eftersom YouTube är en global plattform, ju högre antal mottagare YouTuber har, desto mer tjänar man och desto mer känd man blir. Det ger en naturlig tanke om att skapa innehåll på språk som flera förstår. Det råder ingen tvekan om att varje person som är intresserad av YouTube känner till PewDiePie. Han är en svensk, välkänd YouTuber som baserade sitt innehåll på spel, komedi och musik. Hans kreativitet och unika karaktär gjorde honom känd över hela världen. För att vara specifik, det finns en kanal som har flera prenumeranter, men denna är fortfarande nummer ett som leds av en privatperson och inte av ett företag

Spelindustrin är mycket bred på YouTube, det finns många flera svenska YouTubers som baserar sitt innehåll på den här typen av innehåll. Det finns dock många andra typer av kanaler såsom musik, komedi, vlogg, självutveckling och så vidare. Förutom det kanalerna tillhör inte bara privatpersoner utan också stora företag. De mest kända kanalerna i dessa kategorier är till exempel: AviciiOfficialVEVO, ZaraLarssonMusicVEVO, Jonna Jinton, Kenza Zouiten Subosic eller anomaly.

YouTubers som leder sina kanaler i svenska

YouTubers som leder sina kanaler i svenska

YouTubers som leder sina kanaler i svenska

Eftersom YouTube inte antyder vilket språk som skaparen ska använda, har många länder i världen sina egna YouTubers som bara skapar innehåll på sitt modersmål. Detta är också fallet för den svenska marknaden. Dessutom är modersmål alltid mer välkomna och bättre mottagna av tittare. Därför flera skapare bestämmer sig för att skapa innehållet i sitt modersmål. Det är en naturlig reaktion att lita på personer som talar sitt språk. Svensk YouTube har många påverkare och intressanta kanaler och det är svårt att presentera dem alla. De bör dock delas in i några ämnen. De baserar sitt innehåll på: vloggar, musik, mode, mat, underhållning och vetenskap. De mest populära exemplen på kanaler ledda på svenska är: Matgeek, THE SWEDISH FAMILY, Cat Peterson (hon leder dock sin kanal båda på svenska och på engelska), Jocke & Jonna och Therese Lindgren.

YouTube som ett jobb

Med hänsyn till hur snabbt YouTube utvecklas är det säkert en bra idé att starta en egen YouTube-kanal. Intjäningspotential på denna plattform ökar och om man har en riktig karaktär, är mycket självdisciplinerad och kreativ kommer man säkert att känna sig här som hemma. Det finns många sätt som YouTuber kan tjäna på. Det finns YouTube-annonser, man kan komma överens med olika företag och ingå ett avtal med olika märken. Det finns till och med möjlighet att samarbeta med de största företagen i världen. Det är detta som gör plattformen så populär runt användare.

.